Olej ze słodkich migdałów, rafinowany 100%.
search
  • Olej ze słodkich migdałów, rafinowany 100%.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW RAFINOWANY

18,00 zł
Brutto

Olej ze słodkich migdałów, rafinowany 100%.

Pojemność 50 ml

Produkcja: Polska

Ilość

Naturalny olej ze słodkich migdałów, rafinowany.
Składniki / INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil.
Surowiec kosmetyczny.

Olej ze słodkich migdałów jest bardzo delikatnym rodzajem oleju kosmetycznego, który może być stosowany nawet na skórę noworodków. Olej ten posiada dużą zawartość kwasu oleinowego oraz linolowego, co nadaje mu właściwości natłuszczające, zmiękczające i wygładzające. Jest lekki, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Świetnie sprawdzi się przy masażu skóry. Jest bezzapachowy, więc można go łączyć z naturalnymi olejkami eterycznymi. Posiada właściwości wzmacniające włosy i paznokcie, więc warto wykorzystać go do zabiegu olejowania włosów. Nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a szczególnie do skóry suchej i wrażliwej.

ZASTOSOWANIE:

  • każdy rodzaj skóry, a szczególnie skóra sucha i wrażliwa
  • zamiast balsamu do ciała
  • szybko się wchłania
  • wzmacnia włosy i paznokcie
  • nadaje się do masażu

SPOSÓB UŻYCIA:

  • niewielką ilość oleju nanieść na skórę, wmasować
  • najlepiej stosować po kąpieli na lekko wilgotną skórę
  • można dodać do niego kilka kropli olejku eterycznego
  • w celu zwiększenia nawilżenia i wygładzenia skóry stosować łącznie z kwasem hialuronowym (mieszać dwa składniki na zagłębieniu dłoni i nanosić na twarz lub nanosić najpierw kwas hialuronowy, a następnie olej migdałowy)
chat Komentarze (0)